Στους «Ουρανούς» του Πιλάτου Κουνατίδη – Ακούστε το τραγούδι – «έκπληξη»

Ο Πιλάτος Κουνατίδης, ο ταλαντούχος ερμηνευτής που γνωρίσαμε μέσα από το X Factor επιστρέφει δυναμικά στη δισκογραφία με νέο τραγούδι.

Το νέο του single ονομάζεται «Ουρανούς» και είναι σε στίχους της Μαρίας Καπίρη και μουσική του Πάνου Καπίρη.

«Εγώ σου χάρισα ουρανούς, και εσύ με πρόδωσες μ` ακούς

Με πρόδωσες κι αυτό με σκοτώνει

Εγώ σου χάρισα ουρανούς, κρατά τα αστέρια απ` αυτούς

Μην νιώθεις μόνη».

Τη σκηνοθεσία του βίντεο κλιπ επιμελήθηκε η Black Visuals.

Δείτε το βίντεο κλιπ

Ποιος είναι ο Πιλάτος Κουνατίδης

Ο Πιλάτος Κουνατίδης γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 1991 στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλωσε σε ένα πολύ όμορφο οικογενειακό περιβάλλον αφομοιώνοντας αξίες και ιδανικά που συνεχίζει και εκπροσωπεί μέχρι σήμερα.

Η σοβαρότητα, η σεμνότητα, ο επαγγελματισμός και το χαμηλό τόνων προφίλ του, τον ακολουθούν και αποτελούν εχέγγυα για την μελλοντική του μουσική πορεία. Είναι αξιόλογος τραγουδιστής, εργατικός και με πάθος για αυτό που κάνει.

Το τραγούδι στην ζωή του ξεκινάει από την ηλικία των 10 ετών, καθώς ο ίδιος και οι άνθρωποι στο στενό του περιβάλλον ήταν αδύνατο να μην αναγνωρίσουν το έμφυτο το ταλέντο του. Μεγαλώνοντας η μουσική ήταν πάντα στο μυαλό του και του άρεσε να μαθαίνει όλο και περισσότερα γύρω από αυτή. Στην ηλικία των 12 χρόνων, παράλληλα με τις σχολικές του υποχρεώσεις, αρχίζει μαθήματα μουσικής, κιθάρας και ορθοφωνίας τα οποία συνεχίζει εώς σήμερα. Μέχρι τα 25 του έτη τραγουδάει ερασιτεχνικά σε τοπικές μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης καθώς και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Το 2016 λαμβάνει μέρος στο μουσικό talent show X Factor με τους κριτές: Πέγκυ Ζήνα, Γιώργο Θεοφάνους, Θοδωρή Μαραντίνη και Τάμτα. Επιλέγεται από τη κ. Πέγκυ Ζήνα, και συμμετέχει στην ομάδα της μέχρι το 6ο live του παιχνιδιού, ξεχωρίζοντας για την αυθεντική λαϊκή φωνή και την εργατικότητα του.

Αποχωρώντας από το παιχνίδι, εκτός από τις πολύ θετικές κριτικές, δέχεται επίσημη “on stage” πρόταση από τον παρουσιαστή του show Σάκη Ρουβά, να τραγουδήσει μαζί του στις καλοκαιρινές εμφανίσεις του στο Ακρωτήρι Club της Αθήνας. Στη συνέχεια, εμφανίζεται στο πλευρό της Πέγκυ Ζήνα και του Νίκου Μακρόπουλου στην Θεσσαλονίκη.

Το 2016, λίγο καιρό μετά τη λήξη του X Factor, κυκλοφορεί το πρώτο του τραγούδι με τίτλο “Το Τρένο”, μέσω της Feelgood Records και συμμετέχει στο φεστιβάλ Άρδας 2016 (22η Συνάντηση Νέων) με ολόκληρο το επιτελείο του X Factor.

Έχει μοιραστεί τη σκηνή με πολλούς ακόμη γνωστούς καλλιτέχνες (Σταμάτη Γονίδη, Θοδωρή Φέρρη κ.α.) και συνεχίζει μέχρι και σήμερα τις live εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κυκλοφορώντας παράλληλα τραγούδια που έχει ο ίδιος συνθέσει.

Από τον Οκτώβριο του 2022 ανήκει στην Τ-Ν SUN RECORDS & PRODUCTION LTD.

Τον Ιανουάριο του 2023 ξεκινάει συνεργασία με τους μουσικοσυνθέτες Γιώργο Μουκίδη και Πάνο Καπίρη, βάζοντας έτσι τις βάσεις για μια επιτυχημένη πορεία στο ελληνικό πεντάγραμμο.